وقتی دندانتان را میکشید ممکن است بلافاصله ایمپلنت نگذارید. خالی ماندن حفره دندان باعث تحلیل رفتن استخوان فک میشود. این موضوع به مراقبتهایی که انجام میدهید، هیچ ارتباطی ندارد بلکه یک فرآیند کاملاً طبیعی است. اگر بعدها بخواهید ایمپلنت دندان بگذارید احتمالاً به پیوند استخوان فک نیاز خواهید داشت تا ایمپلنت بتواند محکم در جای خود قرار گیرد.
روشهای مختلفی برای پیوند استخوان فک وجود دارد
روش اول، پیوند حفرهای است. در این روش، به محض کشیدن دندان حفره به جا مانده با استفاده از متریال مناسب پر میشود. بعد از حدود ۴ ماه، استخوان ترمیم شده و امکان کاشت ایمپلنت فراهم میشود.
در روش دوم، از بلوکهای استخوانی برای پیوند استفاده میشود. این روش برای افرادی مناسب است که تحلیل استخوان شدیدتری دارند. جراح، بلوک استخوانی را به شکل و اندازه مناسب درآورده و با استفاده از پیچهای تیتانیومی آن را در ناحیه مورد نظر قرار میدهد. بعد از حدود ۴ تا ۵ ماه، استخوان ترمیم شده و امکان کاشت ایمپلنت فراهم میشود.
در صورتی که امکان استفاده از بلوک استخوانی نباشد، یک ترکیب نرمتری از استخوان در ناحیه مورد نظر قرار گرفته و روی آن با یک لایه به نام غشا پوشانده میشود. این نوع پیوند میتواند به رشد استخوان نیز کمک کند. وقتی استخوان ترمیم شد امکان کاشت ایمپلنت فراهم میشود.
تمامی روشهای پیوند استخوان فک، بیخطر هستند. همچنین استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته، احتمال موفقیت جراحی را بسیار افزایش داده است.
مهمترین عوارض پیوند، عدم رشد استخوان، عفونت و درد است. البته باید توجه داشت که با مصرف آنتیبیوتیک و مسکن، به راحتی میتوان این عوارض را کنترل و درمان کرد.
به طور کلی، مزایای پیوند استخوان فک بسیار بیشتر از خطرات آن است. با پیوند استخوان میتوانید دندانهای دائمی داشته باشید که تا سالیان سال عمر میکنند.