این کیس جراحی، یک خانم ۵۰ ساله است که با توجه به عکس رادیوگرافی و معاینات کلینیکی مشخص شد که دندان پنجم سمت راست در فک بالای ایشان قابل نگهداری نیست و آقای دکتر محمد هرندی تصمیم به خارج کردن دندان و انجام جراحی Fresh Socket و کاشت ایمپلنت گرفتند.
اولین مرحله، استفاده از یک تیغ بیستوری برای جدا کردن اتصالات بافت نرم از دندان است تا بعد از خارج کردن دندان، بافت نرم اطراف آن سالم باقی بماند. البته این به معنای فلپ زدن نیست و پاپیلا جدا نمیشود.
در مرحله بعد با استفاده از الواتور مستقیم، دندان را لوکسه میکنیم. یکی از نواحی مناسب برای این کار مزیو پالاتال دندانهای پرمولر است. بعد از لوکسه کردن دندان، با استفاده از پنس و حرکت چرخشی دندان را خارج میکنیم.
در این مرحله، حفره دندان در جهت مناسب چه از نظر مزوی دیستالی چه باکولینگوالی، دریل میشود تا ایمپلنت در موقعیت صحیحی قرار گیرد. به منظور بررسی جهت درست دریل کردن لازم است که بعد از اولین دریلینگ، یک گاید پین در حفره ایجاد شده قرار دهیم و مزوی دیستالی و باکولینگوالی را چک کنیم.
سپس ایمپلنت را قرار میدهیم. چون جراحی Fresh Socket است حتماً باید ایمپلنت مناسبی را انتخاب کنیم. ایمپلنتی که تردهای عمیق داشته باشد تا بتواند پایداری اولیه خوبی ایجاد کند. همانطور که مشاهده میشود ایمپلنت در موقعیت درست قرار گرفته و با اعمال تورک ۲۰ تا ۲۵ نیوتن دارای پایداری اولیه خوبی است. بنابراین میتوان برای بستن هیلینگ و جراحی یک مرحلهای اقدام کرد.
بعد از قرار دادن ایمپلنت، اطراف ناحیه را با استفاده از گرفت استخوان که ترکیبی از آلوگرفت، زنوگرفت و مقداری از اتوگرفتی است که طی دریلینگ بدست آمده، پر میکنیم.
به منظور جلوگیری از ورود پودر استخوان به داخل ایمپلنت میتوانیم یک ایمپلنت درایور را داخل آن قرار دهیم. یکی از جذابیتهای سیستم ایمپلنت بایوتری، داشتن Prefabricated Customized Healing بوده که مناسب شکل دندان پرمولر است. به همین دلیل، به شکلگیری درست بافت نرم در اطراف ایمپلنت و ایجاد یک پروفایل مناسب کمک بسیار زیادی میکند.