اگر قصد دارید از ایمپلنت دندان برای جایگزینی دندانهای خود استفاده کنید، احتمالاً یکی از سؤالاتی که برایتان پیش میآید این است که «آیا ایمپلنت دندان برای همیشه دوام میآورد؟». این سؤال کاملاً به جاست چون کاشت ایمپلنت علاوه بر اینکه زمانبر است، هزینه بالایی نیز دارد. پاسخ کوتاه این است که روش ایمپلنت بین تمامی روشهای جایگزینی دندان، دوام بالا و عمر طولانیتری دارد.
ایمپلنتهای دندان یک عمر دوام میآورند!
میانگین طول عمر یک ایمپلنت دندان، بین ۱۰ تا ۳۰ سال است. بنابراین بسته به اینکه در چه سنی ایمپلنت گذاشتهاید میتواند سالیان سال و به خوبی روز اول، کار خود را انجام دهد. این در حالیست که بریج دندان و دندان مصنوعی نمیتوانند اینقدر عمر کنند. پس هزینهای که برای ایمپلنت میکنید به نوعی یک سرمایهگذاری طولانی مدت بر روی سلامت دندانتان است که مطمئن باشید ارزشش را دارد.
طول عمر اجزای مختلف ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان به گونهای طراحی شده است که مادامالعمر باشد. اگر میخواهید از این مزیت بهرهمند شوید باید از ایمپلنت خود به خوبی مراقبت کنید و به نکاتی که دندانپزشک به شما گوشزد میکند، توجه نمایید. به طور کلی، ایمپلنت از سه بخش تشکیل شده است:
- پُست: یک قطعه تیتانیومی بوده که در استخوان فک و به جای ریشه دندان از دست رفته قرار میگیرد. این بخش از ایمپلنت با مراقبت مناسب میتواند تا آخر عمر دوام داشته باشد.
- اباتمنت: به پُست محکم میشود و وظیفه آن، نگه داشتن تاج مصنوعی دندان است. اباتمنت مانند پُست نیاز به مراقبت دارد و مادامالعمر است.
- تاج: شکلی شبیه به دندان طبیعی داشته که با استفاده از پیچ یا سیمان دندانی به اباتمنت متصل میشود. این قطعه ممکن است هر چند وقت یکبار، نیاز به تعویض داشته باشد.
وقتی ماندگاری ایمپلنت تضمین میشود که استخوان فک کافی برای نگه داشتن ایمپلنت داشته باشید. در صورت ضعیف بودن استخوان فک، دندانپزشک قبل از کاشت ایمپلنت، عمل پیوند استخوان را انجام میدهد. پیوند استخوان نیز با رعایت نکات مراقبتی، تا پایان عمر باقی میماند.
ماندگاری پُست و اباتمنت در ایمپلنت دندان
با وجود اینکه پُست و اباتمنت طوری طراحی و ساخته شدهاند که برای تمام عمر دوام بیاورند اما در برخی موارد ممکن است نیاز به تعویض داشته باشند. به عنوان مثال، اگر پُست به دلایل مختلفی مانند آسیب دیدن، سایش شدید یا کاشت نامناسب، شل شود باید برداشته شده و دوباره جایگزین شود.
همچنین در صورتی که ناحیه اطراف پُست دچار پری ایمپلنتیت شود، نیاز به تعویض آن خواهد بود. گاهی مشکلاتی مانند آسیب به بافت و عصب یا مشکلات سینوسی در اثر وارد شدن فشار از سمت ایمپلنت به حفره سینوس نیز اتفاق میافتد. توصیه میشود که نسبت به علائم رایج شکست ایمپلنت آگاه باشید تا جلوی بروز هر گونه مشکلی را بگیرید.
با توجه به توضیحات داده شده میتوان گفت که انتخاب یک جراح ماهر و باتجربه نقش بسیار زیادی در نتیجه کاشت ایمپلنت و دوام آن دارد. چنانچه دندانپزشک شما تخصص و مهارت بالایی داشته باشد، عمل کاشت را با دقت بیشتری انجام میدهد و ارزیابیهای او از استخوان سازی در اطراف ایمپلنت یا همان استئواینتگریشن بسیار دقیقتر است که احتمال شل شدن ایمپلنت کاشته شده را تا حد زیادی کاهش میدهد.
ماندگاری تاج مصنوعی در ایمپلنت دندان
تاج دندان بسته به متریال استفاده شده و سطح مراقبت از آن، بین ۵ تا ۱۵ سال دوام میآورد. اکثر روکشهای دندان از موادی مانند پرسلن، رزین، فلز یا سرامیک ساخته میشوند. تاج دندان با کیفیت بالا میتواند تا ۲۵ سال نیز عمر کند.
پیشنهاد ما برای انتخاب جنس تاج دندان، پرسلن است چرا که در برابر تغییر رنگ و لک شدن بسیار مقاوم بوده، ماندگاری بالایی داشته و به دلیل شکل ظاهری شبیه به دندان طبیعی، بسیار زیباست.
عواملی که روی عمر ایمپلنت اثر میگذارند
همانطور که گفتیم پُست و اباتمنت مادامالعمر هستند اما طول عمر تاج مصنوعی دندان، به عوامل زیر بستگی دارد:
- محل قرارگیری ایمپلنت: اگر ایمپلنت در عقب دهان کاشته شود، حین جویدن تحت فشار زیادی قرار میگیرد. بنابراین تاج دندانهای عقب در مقایسه با دندانهای جلو، نیاز دارند که زودتر تعویض شوند.
- جنس تاج دندان: تاج دندان میتواند از جنس پرسلن، رزین، فلز یا سرامیک باشد که برخی از آنها ماندگاری بیشتری نسبت به بقیه دارند. پرسلن یک انتخاب مناسب برای تاج دندان است.
- سلامت دهان و دندان: بیماریهای لثه به عنوان یک تهدید جدی برای سلامت ایمپلنت به حساب میآیند. به منظور پیشگیری از بروز مشکلات لثه، حداقل دو بار در روز مسواک بزنید و هر روز نخ دندان بکشید. همچنین از یک دهانشویه ضد عفونی کننده بدون الکل برای از بین بردن باکتریهای اطراف ایمپلنت استفاده کنید.
- بیماریهای زمینهای: در صورت ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت و نقص سیستم ایمنی، احتمال ایجاد عفونت افزایش یافته و همین میتواند بر روی طول عمر ایمپلنت اثر منفی بگذارد. بنابراین کنترل بیماریهای زمینهای اهمیت زیادی در ماندگاری ایمپلنت دارد.
- سیگار کشیدن: در صورت کاشت ایمپلنت، سیگار را ترک کنید. زیرا سیگار کشیدن باعث مختل شدن جریان خون و اکسیژن رسانی به بافتهای اطراف دندان شده که همین میتواند بر روی استحکام ایمپلنت اثر منفی بگذارد. همچنین سیگار کشیدن احتمال ایجاد پلاک دندانی را نیز افزایش میدهد که خود، ریسک بروز عفونت و شل شدن ایمپلنت را بالا میبرد.
- اعمال فشار بیش از حد: جویدن غذاهای سفت مانند یخ و آبنبات میتواند فشار زیادی به تاج دندان وارد کند و باعث سایش یا شکستن زودرس آنها شود.
به طور کلی، کاشت ایمپلنت تنها یکبار در طول عمر شما انجام میشود. حالا تصور کنید برای همین ایمپلنت که طول عمر بالایی دارد نیز به شما گارانتی مادامالعمر داده شود. دیگر برای همیشه خیالتان راحت است که هر مشکلی برای ایمپلنت پیش بیاید میتوانید با ارائه کارت وارانتی، یک ایمپلنت جدید بگیرید. بله درست است، ایمپلنت آلمانی بایوتری با داشتن وارانتی مادامالعمر، این اطمینان را به شما میدهد که تا آخر عمر، جای خالی دندانتان را حس نکنید.
ایمپلنت Bio3 آلمان از جنس تیتانیوم با کیفیت بسیار بالا بوده که کلیه مراحل ساخت آن از متریال اولیه گرفته تا بستهبندی استریل، در خود کشور آلمان و در شهر اشتوتگارت انجام میشود. این کمپانی، آنقدر به محصولات خود اطمینان دارد که به بیماران، کارت وارانتی مادامالعمر ارائه کرده تا اگر کوچکترین مسألهای پیش آمد با مراجعه به دندانپزشک، یک ایمپلنت جدید دریافت کنند.
منبع
arthurglosmandds.com/blog/how-long-do-dental-implants-last